PRP

PRP  
Platelet Rich Plasma - är en behandling för både hårväxt och för huden. PRP-behandling av huden kallas ibland också för "drakula- eller vampyrbehandling". Blodplasma centrifugeras fram från eget blod och återinjiceras sedan på aktuellt hudområde. Detta blodplasma är rikt på blodplättar (trombocyter) och därmed tillväxtfaktorer som i sin tur stimulerar tex kollagenet i huden till återuppbyggnad och reparation. På detta sätt kan en hudföryngrande effekt uppnås i åldrande hud. Då kroppsegna tillväxtfaktorer används är metoden dessutom säker. Huden får en lyster och fina linjer och rynkor påverkas i positiv riktning.

För håret och hårväxten passar det hen som börjar märka att håret börja tunnas ut eller för hen som gjort en hårtransplantation och hårsäckarna behöver en extra skjuts med återhämtning.

Så här går behandlingen till:
Blod tas från blodkärl i armvecket (ca ett rör). Detta centrifugeras sedan i maskin vilket gör att blodplasma med hög halt av blodplättar separeras från övriga blodet. Slutligen injiceras det kroppsegna plasmat via fin nål, i det aktuella hudområdet. Vid önskemål kan en lokalbedövande kräm läggas drygt 30 minuter före behandlingen. Hela behandlingen tar ca 45 minuter och med fördel upprepas behandlingen ca var 4:e vecka under 3-5 månader.

Konsultation 500 kr. Konsultationskostnaden dras av vid behandling som utförs inom 3 månader.

Pris
3600 kr / behandling
Paketpris för 3 behandlingar 10.000 kr